Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Monumentendag 2024 in Oud Velsen

14 september om 10:00 tot 17:00

Free

'Routes, netwerken en verbindingen' - het thema van de dag

Op zaterdag 14 september 2024, op Open Monumentendag, organiseren Het Dorp Velsen en Podium Engelmundus een rondleiding langs interessante historische punten in het dorp Oud Velsen. Het startpunt is de Engelmunduskerk.

Ook voor wie niet aan de rondleiding kan meedoen is een kijkje in het dorp Oud Velsen én de Engelmunduskerk zeker de moeite waard. De kerk is de hele dag open van 10:00 tot 17:00 uur. Er zijn mensen aanwezig die al je vragen kunnen beantwoorden, onder andere van De Historische Kring Velsen en Stichting De Nieuwe Blauwe Tram uit Haarlem.

Routes, netwerken en verbindingen in Velsen
Hoe en waarom waren de inwoners en bezoekers van Velsen vroeger onderweg? Op drie plekken in het dorp vertellen ervaren gidsen je daarover. Je hoort verhalen over de Engelmundusbeek, de stoomtram en de pontverbinding over het Noordzeekanaal.

  • Vertelling Pelgrimage: Velsen was een bedevaartsoord. Aan de vroegere beek naast de kerk werden geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven.
  • Vertelling Stoomtram: De stoomtram tussen Haarlem en Alkmaar reed door het dorp.
  • Vertelling Pont: Nadat het kanaal was gegraven vormde de pont een onmisbare verbinding tussen Velsen-Noord en -Zuid.

In de kerk: presentatie en historische afbeeldingen
In de kerk kun je genieten van een doorlopende presentatie over het dorp Oud Velsen; deze presentatie wordt verzorgd door de Historische Kring Velsen. Daarnaast is een expositie met historische afbeeldingen van de stoomtram, verzorgd door de stichting De Nieuwe Blauwe Tram uit Haarlem. In de kerk zijn mensen aanwezig die je alles kunnen vertellen over de geschiedenis van het dorp, de kerk, de expositie én de presentatie.

Praktische informatie
Er zijn twee rondleidingen: één om 10.00 uur en één om 13.30 uur. Aanmelden is verplicht. Er kunnen maximaal 20 mensen mee, dus meld je snel aan. Dat kan onderaan deze pagina.
In de kerk kun je tussen 12.30 en 13.30 uur een broodje kopen met iets te drinken erbij. De groep van 10 uur eindigt bij deze lunchgelegenheid en de groep van 13.30 uur begint er mee.

Deelname is gratis, maar een vrijwillige financiële bijdrage wordt zeer op prijs gesteld!
(hiermee meld je je niet aan, ga daarvoor naar gratis tickets)

Vul hier in: je naam of 'anoniem'(Vereist)

Gegevens

Datum:
14 september
Tijd:
10:00 tot 17:00
Kosten:
Free
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkzaal/GHzaal
Kerkplein 1
Velsen-Zuid, Noord-Holland 1985 BH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0681937234
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

Dorp Velsen
Podium Engelmundus

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar